Terug
Regionieuws

Aalst is op 10 mei middagstad van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker: “11 000 EUR naar het goede doel”

23 april 2024 10:01
Aalst is op 10 mei middagstad van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker: “11 000 EUR naar het goede doel”
Aalst is op 10 mei middagstad van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker: “11 000 EUR naar het goede doel”

Aalst staat klaar om de deelnemers van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker op vrijdag 10 mei met open armen te ontvangen. Dit vierdaagse fietsevenement, dat al aan zijn dertiende editie toe is, steunt kankeronderzoek. Het stadspersoneel van Aalst doet ook actief mee, met twee pelotons, en schenkt daarom 11.000 EUR aan Kom op tegen Kanker.

Het hemelvaartweekend is traditioneel het moment waarop duizenden moedige mensen fietsen ten voordele van de strijd tegen kanker. Op de tweede dag, vrijdag 10 mei, is Aalst de middagstad. De pelotons arriveren na een 125 km lange rit vanuit Mechelen. Na de lunch en entertainment vertrekken ze weer voor de terugrit. De stad Aalst verwelkomt de pelotons hartelijk in de binnenstad en biedt een aantal bezienswaardigheden, zoals industriële sites, het belfort en het gasthuishospitaal.

Er zijn optredens en festiviteiten gepland, waaronder performances van Men from the Barn en Met Vel en Gamel, evenals carnavalspompiers langs de route voor extra sfeer. Vrijwilligers worden ook nog gezocht om te helpen bij de organisatie.

Zestien medewerkers van de stad en politie nemen zelf deel aan de vierdaagse en de stad schenkt daarom 11.000 EUR aan Kom op tegen Kanker. Burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) benadrukt de langdurige betrokkenheid van Aalst bij de strijd tegen kanker en benadrukt het belang van warme zorg voor elkaar.

De 1000 km voor Kom op tegen Kanker vindt plaats van donderdag 9 mei tot en met zondag 12 mei. Het evenement omvat acht ritten van 125 km, met elke ochtend vertrek vanuit Mechelen naar een middagstad en 's middags terug. Dit jaar zijn de middagsteden Glabbeek (9 mei), Aalst (10 mei), Pelt (11 mei) en Oostkamp (12 mei). Deelnemers kunnen zich aansluiten bij pelotons met verschillende gemiddelde snelheden, variërend van 24 km/u tot 30 km/u. De organisatie van de vierdaagse is in handen van Flanders Classics.

Foto (if)

Bron Gazet Ajoin