Terug
Regionieuws

Hoe gezond is het verkeer in jouw straat?

03 mei 2024 10:03
Hoe gezond is het verkeer in jouw straat?
Hoe gezond is het verkeer in jouw straat?

Tijdens straatvinken tellen burgers in heel Vlaanderen gedurende één uur het verkeer in hun straat. In de bevraging straat-O-sfeer vertellen ze over de leefbaarheid in hun straat. De zevende editie van straatvinken vindt plaats op donderdag 16 mei van 17 tot 18 uur.

Wat is straatvinken?
Straatvinken is een jaarlijks telmoment dat nagaat hoe gezond het verkeer is in onze straten. Tijdens het telmoment noteren burgers gedurende één uur hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen door hun straat passeren. Wetenschappers analyseren nadien de resultaten. Daarnaast brengen de straatvinken ook de bredere verkeersleefbaarheid van hun straat in kaart over de manier waarop ze hun straat beleven. Dit doen ze door een vragenlijst 'straat-O-sfeer' in te vullen.

Straatvinken is een samenwerking tussen de Ringland Academie, de Universiteit Antwerpen en HIVA – KU Leuven. Door jaarlijks het verkeer te tellen kunnen burgers nagaan of en hoe het verkeer in onze straten evolueert. Zet je de stoelen buiten om samen met je huisgenoten, buren, vrienden... te tellen?

Alle info https://straatvinken.be

Bron Gazet Ajoin