Terug
Regionieuws

CD&V stemt tegen verlenging samenscholingsverbod

29 november 2023 16:21
CD&V stemt tegen verlenging samenscholingsverbod
CD&V stemt tegen verlenging samenscholingsverbod

Begin deze maand vaardigde burgemeester Christoph D’Haese ( N-VA) een politiereglement uit waarin hij samenscholingsverbod aan het station en de Molendries oplegde. Op de gemeenteraad werd de beslissing bekrachtigd en verlengd tot 31 januari 2024. Maar niet iedereen zag dat zitten. CD&V stemde tegen. N-VA, Vlaams Belang, Open VLD en Vooruit gingen wel akkoord. Iwein De Koninck van CD&V noemde het reglement 'disproportioneel'. (buiten proporties nvdr.) D'Haese beklemtoonde nog dat het verbod niet gaat over jeugdverenigingen die in groep van de trein stappen maar om een gekende groep jongeren die ook steeds betrokken is bij overlast in de Stationsbuurt en Molendries.

Bron Gazet Ajoin