Terug
Regionieuws

Hondenlosloopzones op rechteroever zijn vernieuwd

06 juni 2024 16:29
Hondenlosloopzones op rechteroever zijn vernieuwd
Hondenlosloopzones op rechteroever zijn vernieuwd

De twee hondenlosloopzones die op rechteroever zijn gelegen, zijn vernieuwd. “Zowel op de hoek van de Bergemeersenstraat en Bleekveld, als in de Lazaretstraat, zijn de hondenlosloopzones na werken en opfrissing weer klaar om alle honden en hun baasjes uit de buurt te ontvangen”, zegt
schepen van Dierenwelzijn Caroline De Meerleer (N-VA).

Vorig jaar werd een aanzet genomen met de opwaardering van de bestaande hondenlosloopzones. De eerste in rij was de meest bekende, aan de parking van de Keizershallen. Nu zijn beide zones op rechteroever, op de hoek van de Bergemeersenstraat en Bleekveld en in de Lazaretstraat, weer klaar om belopen en bespeeld te worden. De Meerleer is tevreden met die opwaardering. “De hondenlosloopzone aan het recyclagepark is uitgebreid, heeft een nieuwe afsluiting gekregen en werd voorzien van houtschors en spelelementen, waardoor de beestjes er nog meer plezier zullen vinden. Een meerwaarde van deze zone is het schuilhuisje voor de baasjes. De hondenlosloopzone in de Lazaretstraat had vooral nood aan een nieuwe afsluiting, want die was op verschillende plaatsen stuk. Ook in hondenlosloopzones staat de veiligheid van mens en dier voorop.” In dat kader werd het nieuwe huishoudelijk reglement duidelijk leesbaar aan beide hondenlosloopzones opgehangen. “Het is belangrijk om die regels na te leven zodat het voor iedereen, zowel de buurtbewoners, de honden als hun eigenaars veilig en aangenaam blijft.”

En er zijn nog werken én plannen in de volgende maanden. “De afsluiting van de hondenlosloopzone aan de Biekorfstraat wordt ook nog vernieuwd, want enige tijd geleden viel er een boom op. Door de weersomstandigheden en de drassige ondergrond loopt deze heraanleg helaas vertraging op. Naast de verbetering van de kleinere, reeds bestaande zones, plannen we dit jaar de realisatie van twee grotere, een aan de stadsrand van Aalst en een in een deelgemeente. Op die manier bieden we aan de Aalsterse honden ook de nodige lopende meters om zich te kunnen uitleven”, kondigt De Meerleer aan.

Foto’s (if)

Bron Gazet Ajoin

Foto's

Hondenlosloopzones op rechteroever zijn vernieuwd
Hondenlosloopzones op rechteroever zijn vernieuwd
Hondenlosloopzones op rechteroever zijn vernieuwd