Terug
Regionieuws

Nieuwe actie tegen Europese besparingen op 3 juni in Aalst: op ons kap of halen waar het zit?

03 juni 2024 12:10
Nieuwe actie tegen Europese besparingen op 3 juni in Aalst: op ons kap of halen waar het zit?
Nieuwe actie tegen Europese besparingen op 3 juni in Aalst: op ons kap of halen waar het zit?

Het ABVV uitte al eerder ernstige bezorgdheden over de impact van 30 miljard besparingen op de Belgische bevolking, vooral op de meest kwetsbaren in de samenleving. Volgens ABVV kunnen de opgelegde besparingen leiden tot bezuinigingen op essentiële publieke diensten, zoals gezondheidszorg, onderwijs en sociale zekerheid. Dit zou de levensstandaard van vele Belgen aanzienlijk verlagen en de ongelijkheid verder vergroten.

Anja Vanrobaeys (Vooruit): “Europa legt ons 30 miljard besparingen op. Uiteraard moet onze begroting opnieuw gezond zijn. Want achter die cijfers zitten mensen. Mensen die in Aalst meer dan één jaar wachten op een plek in de crèche. Of die geen plek hebben in de school van hun keuze. Of geen bus hebben omdat er 104 bushaltes zijn afgeschaft in Aalst. Of elke dag keihard hun best doen maar niet rondkomen. Met Vooruit gaan we niet besparen op kap van gewone werkende mensen. Zij hebben investeringen nodig in hun koopkracht, zorg en onderwijs om opnieuw vooruit te geraken. En dat kan als we een eerlijke bijdrage vragen van de grootste vermogens.”

ABVV roept de Belgische regering en de Europese instellingen op om in dialoog te treden over deze alternatieven. Het is van cruciaal belang om een beleid te ontwikkelen dat zowel economisch haalbaar als sociaal rechtvaardig is.

Foto’s ©Swirko

Bron Gazet Ajoin

Foto's

Nieuwe actie tegen Europese besparingen op 3 juni in Aalst: op ons kap of halen waar het zit?
Nieuwe actie tegen Europese besparingen op 3 juni in Aalst: op ons kap of halen waar het zit?
Nieuwe actie tegen Europese besparingen op 3 juni in Aalst: op ons kap of halen waar het zit?
Nieuwe actie tegen Europese besparingen op 3 juni in Aalst: op ons kap of halen waar het zit?
Nieuwe actie tegen Europese besparingen op 3 juni in Aalst: op ons kap of halen waar het zit?
Nieuwe actie tegen Europese besparingen op 3 juni in Aalst: op ons kap of halen waar het zit?
Nieuwe actie tegen Europese besparingen op 3 juni in Aalst: op ons kap of halen waar het zit?
Nieuwe actie tegen Europese besparingen op 3 juni in Aalst: op ons kap of halen waar het zit?