Terug
Regionieuws

Oilsjterse Rock Rally in augustus

03 mei 2024 09:29
Oilsjterse Rock Rally in augustus
Oilsjterse Rock Rally in augustus

Rockschool Aalst organiseert een zoektocht naar muzikaal talent van eigen bodem. Elke lokale band of artiest kan meedingen naar een plaats in de finale die doorgaat op 8 augustus 2024. Tijdens een grote live-show voor het grote publiek nemen vijf finalisten het tegen elkaar op in de strijd om eeuwige lokale roem. Rockschool Aalst wil hiermee plaatselijk talent letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers plaatsen en tonen dat Aalst bruist van muzikaal talent.

“Het was hoog tijd”
Rock rally’s zijn ongekend populair. Denk maar aan de jaarlijkse wedstrijd van HUMO of de rock rally in Affligem. “Het was dan ook hoog tijd dat we in Aalst, één van de grootste steden van Vlaanderen, ook een moment hadden waarop nieuw talent zichzelf kan bewijzen voor het grote publiek", zegt het driekoppige team van Rockschool Aalst. “Daar hebben we nu onze schouders onder gezet.”

Finale in de Sint-Annazaal
Wie een plaats in de finale wil bemachtigen kan zich inschrijven voor de preselecties op rockschool.be/rock-rally . Op basis van de ingestuurde demo’s zal een vakjury een selectie maken van vijf artiesten die voor de overwinning zullen strijden op 8 augustus in de Sint-Annazaal. “De Sint-Annazaal is een icoon in Aalst. Maar ook al is het een beetje de lokale ‘rocktempel’, élk genre is welkom op de Oilsjterse Rock Rally”, aldus Rockschool. Aan het eind van de avond worden er een publiekswinnaar en een jurywinnaar bekendgemaakt.

Van zolderkamer tot podium
Rockschool Aalst is geen onbekend fenomeen in de Ajuinenstad. Al meer dan tien jaar is het dé plek waar muzikanten van elk niveau worden klaargestoomd voor het podium. Zo is de organisatie van het jaarlijkse ‘Band Camp’ een terugkerend hoogtepunt.

Tijdens Band Camp worden leerlingen van verschillende muzikale niveaus één week intensief begeleid door professionele muzikanten. De week wordt steevast afgesloten met een professioneel toonmoment voor een groot publiek.

De Oilsjterse Rock Rally wordt dan ook niet toevallig binnen de week van Band Camp georganiseerd. Zo wil Rockschool zichtbaar de connectie leggen tussen de beginneling die tot voor kort enkel op z’n zolderkamer zat te tokkelen en de gevorderde muzikant die uit zichzelf het podium betreedt om te spelen voor een publiek

Bron Gazet Ajoin