Terug
Regionieuws

Eerste gedenkboom ingehuldigd in Baardegem

20 april 2024 16:02
Eerste gedenkboom ingehuldigd in Baardegem
Eerste gedenkboom ingehuldigd in Baardegem

De Stad Aalst heeft op 20 april de eerste gedenkboom ingehuldigd op de begraafplaats van Baardegem als een plek voor nabestaanden om samen te komen en herinneringen op te halen. De gedenkboom, gemaakt van cortenstaal, heeft blaadjes waarop de naam van een overledene wordt gegraveerd. Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) en schepen Jean Jacques De Gucht (Open -VLD) zijn blij met het initiatief, dat bedoeld is als een ontmoetingsplek en bijdraagt aan de transformatie van verharde begraafplaatsen naar groene, rustgevende omgevingen.

Het idee voor de gedenkboom kwam van de dorpsraad van Baardegem, ter nagedachtenis aan een overleden lid. Het eerste blaadje is ter ere van hem geplaatst. Schepen Caroline De Meerleer (N-VA) prijst de dorpsraad voor hun inspiratie en benadrukt de symboliek van een boom als een passend monument.

Na Baardegem zullen ook andere begraafplaatsen in Aalst een gedenkboom krijgen, waar mensen gedenkblaadjes kunnen kopen om hun dierbaren te herdenken. Er zullen acht kleine bomen in de deelgemeenten komen en één groter exemplaar in het centrum, waar de blaadjes voor een periode van 10 jaar blijven hangen na aankoop voor €100 per stuk. Meer informatie is te vinden op de website van de stad Aalst of door een e-mail te sturen naar overlijdens@aalst.be

Foto's ©Swirko

Bron Gazet Ajoin

Foto's

Eerste gedenkboom ingehuldigd in Baardegem
Eerste gedenkboom ingehuldigd in Baardegem
Eerste gedenkboom ingehuldigd in Baardegem
Eerste gedenkboom ingehuldigd in Baardegem
Eerste gedenkboom ingehuldigd in Baardegem