Terug
Regionieuws

PIET VERGEET JE NOOIT "Fusie Dendermonde met het Keizerlijke Aalst ...."

01 april 2024 18:16
PIET VERGEET JE NOOIT "Fusie Dendermonde met het Keizerlijke Aalst ...."
PIET VERGEET JE NOOIT "Fusie Dendermonde met het Keizerlijke Aalst ...."

De Draeckenieren organiseerden op 2e Pasen een opiniepeiling in het dorp d. en dit tijdens het wekelijks maandagmarktje op het dorpsplein aldaar.

Gepeild werd naar het oordeel van de dorpelingen over de mogelijke terugkeer van Piet Buyse in de politiek met een eigen lijst onder de naam “Piet vergeet je nooit” (PVJN). Behalve de inwoners van de huidige deelgemeenten zoals Baasrode, Sint Gillis en Oudegem vonden de meesten het een goed gedacht. Omdat zijn kiesprogramma voorziet in de verdriedubbeling van de bevolking en hij het rossig paardengedoe wat meer uitstraling wil geven voorziet Piet een fusie met het Keizerlijke Aalst.

Een overgrote meerderheid van de aan deze peiling deelnemende dorpelingen gingen daar mee akkoord en konden zich vinden in een nieuwe naam voor hun toekomstige deelgemeente binnen de nieuwe fusie. De voorkeur ging naar Aalst-Noord (69%) boven Aalst-Parking (21%) en Vóór-Aalst (10%). De benamingen Mespelgem en Vlassenburg konden niemand bekoren.

Foto ©Geert De Rycke

Bron Gazet Ajoin