Terug
Regionieuws

Alma Beelaert vierde haar 100ste verjaardag in De Mouterij, waar ze twee dagen op rij werd gevierd.

08 februari 2024 10:00
Alma Beelaert vierde haar 100ste verjaardag in De Mouterij, waar ze twee dagen op rij werd gevierd.
Alma Beelaert vierde haar 100ste verjaardag in De Mouterij, waar ze twee dagen op rij werd gevierd.

Op zondag bezocht haar familie haar en op maandag vierde ze met medebewoners, inclusief een bezoek van schepen Caroline De Meerleer (N-VA), die haar een diploma voor 100 levensjaren overhandigde.

Alma, oorspronkelijk uit Lede, had daar een winkel met seizoensartikelen gedurende meer dan 30 jaar, waar ze een diverse klantenkring had, waaronder hengelaars, duivenmelkers en carnavalisten. Later verhuisde ze met haar man naar Aalst, waar ze tot 8 jaar geleden woonde voordat ze naar WZC De Mouterij verhuisde.

Alma heeft twee kinderen, een zoon en een dochter (die helaas is overleden), twee kleinzonen en twee achterkleinkinderen. Voor haar 100ste verjaardag kreeg ze boeken, waar ze enorm van houdt. Ze leest veel en volgt het nieuws nauwlettend.

Ze is een trotse Vlaming en haar Vlaamse leeuwenvlag is altijd in de buurt. Ze staat bekend als een sterke vrouw, vol levenslust en strijdlust. Ze zou het liefst dagelijks haar mening geven over alles wat ze ziet, hoort en leest. Haar passie en vuur voor haar idealen zijn nog steeds sterk, volgens schepen De Meerleer.

Foto Stad Aalst

Bron Gazet Ajoin

Foto's

Alma Beelaert vierde haar 100ste verjaardag in De Mouterij, waar ze twee dagen op rij werd gevierd.
Alma Beelaert vierde haar 100ste verjaardag in De Mouterij, waar ze twee dagen op rij werd gevierd.