Terug
Regionieuws

Aalst Carnaval: aftellen naar de driedaagse

08 februari 2024 11:33
Aalst Carnaval: aftellen naar de driedaagse
Aalst Carnaval: aftellen naar de driedaagse

Aalst maakt zich op voor de carnavalsdagen en dat brengt heel wat veranderingen met zich mee. Alles wordt in het werk gesteld om de 94ste stoet en de andere activiteiten tijdens de carnavalsdriedaagse zo veilig en zo vlot mogelijk te laten verlopen. We zetten alle praktische mededelingen nog eens op een rijtje.

* Veiligheidspersoneel: Er wordt extra personeel ingezet, waaronder politieagenten, brandweerlieden en medische professionals, om de veiligheid te garanderen.
* Verkeersmaatregelen: Tijdens de carnavalsdriedaagse gelden er specifieke verkeersregels, zoals afgesloten zones en verkeersvrije stoetparcoursen.
* Vervoer: Het wordt aangeraden om met het openbaar vervoer naar het evenement te komen. Extra trein- en busritten worden ingelegd, en er zijn Park&Ride-zones beschikbaar.
* Herbruikbare bekers: Bijna alle cafés zullen herbruikbare bekers gebruiken. Bij je eerste consumptie betaal je een waarborg, die je terugkrijgt wanneer je de beker inlevert.
* Droneverbod: Tijdens de driedaagse geldt er een tijdelijk droneverbod binnen de stadsring, behalve voor drones van de politie en de stad.
* Controles: Politie voert verklede controles uit om onder andere de verkoop van sterke drank aan minderjarigen en drugsovertredingen te controleren.
* Grote Markt: Tijdens drukke momenten wordt de Grote Markt afgesloten voor veiligheid. Alternatieve kijkopties worden geboden.
* Tien geboden: De stad moedigt carnavalisten aan om verstandig te feesten en te zorgen voor elkaar, met 'tien geboden' als richtlijn.
* Dienstverlening: De dienstverlening wordt tijdelijk onderbroken, met gesloten bankautomaten en beperkte toegang tot stadsdiensten.
* Faciliteiten: Extra toiletten en EHBO-posten worden voorzien langs het parcours

Meer info https://www.aalstcarnaval.be

Foto's ©Swirko

Bron Gazet Ajoin

Foto's

Aalst Carnaval: aftellen naar de driedaagse
Aalst Carnaval: aftellen naar de driedaagse