Terug
Regionieuws

40.523 clicks tegen de zwerfvuilproblematiek in Aalst

21 februari 2024 12:58
40.523 clicks tegen de zwerfvuilproblematiek in Aalst
40.523 clicks tegen de zwerfvuilproblematiek in Aalst

Naast het sanctioneren van overtreders, zette Stad Aalst als onderdeel van de zwerfvuilaanpak ook in op beloningssystemen voor zij die het goed doen. Via de Click, een app, worden inwoners en toeristen gestimuleerd om hun eigen afval of opgeraapt zwerfvuil in de juiste vuilnisbak te deponeren. Door middel van de barcode op het afval te scannen of een foto te maken indien het geen barcode heeft, genereer je een 'click' en kan je digitale punten sparen. Deze punten kunnen dan ingewisseld worden voor mooie kortingen bij lokale handelaars en nationale partners. Met dit initiatief werden ondertussen al 40.523 clicks gerealiseerd en zijn er 213 vouchers gebruikt.

Via deze innovatieve en moderne benaderingen, wil de stad verschillende doelgroepen betrekken die moeilijker te bereiken zijn via traditionele campagnes. Om de verdere strijd tegen sluikstort aan te gaan, zal Stad Aalst in samenwerking met ILvA ook extra camera's plaatsen om overtreders te identificeren en vervolgen. Daarnaast worden er ook 6 extra GAS-vaststellers aangesteld. Schepen van Klimaat Katrien Beulens (N-VA): "Het is een gedeelde verantwoordelijkheid om onze straten en parken proper te houden. Met de extra camera's en vaststellers vergroten we de pakkans maar werken we ook preventief. De Click is dan weer een leuke manier om de personen die het wel goed doen te belonen."

Foto Stad Aalst

Bron Gazet Ajoin