Terug
Regionieuws

Hoe ziet Hoppin eruit in Aalst?

20 februari 2024 14:44
Hoe ziet Hoppin eruit in Aalst?
Hoe ziet Hoppin eruit in Aalst?

Een Hoppinpunt kan je herkennen aan de paars-groene Hoppinzuil. Hierop lees je steeds welke vervoermiddelen je daar kan combineren. Aan elk Aalsters Hoppinpunt vind je een fietsenstalling. Het aanbod van openbaar vervoer, deelmobiliteit, laadpalen en parkings verschilt per Hoppinpunt. Vind je een bushalte aan een Hoppinpunt, dan kan je erop rekenen dat deze toegankelijk is voor iedereen.

Waar vind ik een Hoppinpunt?
Dit voorjaar worden vanuit de stad vier Hoppinpunten met bijhorende zuilen uitgerold:
* Station Aalst
* Station Erembodegem
* Gijzegem - Klooster
* Nieuwerkerken - Schoolstraat
Ook het Vlaams Gewest bouwt Hoppinpunten op, langs de gewestwegen (Welvaartstraat, OLV, Kuiperstraat, Jagershoek, Achterweg).

Toekomstige Hoppinpunten
Vanaf het najaar van 2024 en in de loop van 2025 zal je ook op onderstaande locaties de paars-groene Hoppinzuil zien verschijnen. Hierbij kiest stad Aalst ervoor om de stadslijn (die elke tien minuten rijdt) te ondersteunen. Ook bieden de bijkomende Hoppinpunten de mogelijkheid om te parkeren aan een randparking en van daar over te stappen op het openbaar vervoer of een deelsysteem.
* Kanunnik Colinetstraat * Welvaartstraat * Eendrachtstraat * Vredeplein * Frans Blanckaertdreef * Stedelijk Ziekenhuis * Stadspark * Schietbaan

Je vindt alle Hoppinpunten op https://hoppin.be/nl/vind-hoppinpunten/

Bron Gazet Ajoin