Terug
Regionieuws

Tweede dag van Aalst Carnaval brengt sfeer op de Grote Markt

13 februari 2024 10:18
Tweede dag van Aalst Carnaval brengt sfeer op de Grote Markt
Tweede dag van Aalst Carnaval brengt sfeer op de Grote Markt

Na een feestelijke zondagsstoet werd Carnaval in Aalst op maandag voortgezet met optochten, traditionele dansen en de iconische Ajuinworp. Dit jaar lag de focus op duurzaamheid, met herbruikbare bekers en ecoteams die het afval opruimden. De dertienjarige Alex won de hoofdprijs van de Ajuinworp, gevolgd door de prijsuitreiking waar groepen zoals De Schoitkitten en Bedesterd triomfeerden. Ondertussen hield de politie toezicht op het gebruik van e-sigaretten en werden medische interventies genoteerd. Gelukkig verliep de nacht rustig voor de brandweer.

Op dinsdag staat de Voil Jeanet in de schijnwerpers, met een stoet en de traditionele popverbranding, voordat Prins Vincent het carnaval officieel afsluit met nog een laatste feestnacht.

Foto ©Swirko

Bron Gazet Ajoin