Terug
Regionieuws

Aalsterse oppositiepartijen Vooruit en Groen: “Aalst bungelt onderaan in nieuw fietsrapport, met een score van 5/10*

25 september 2023 17:44
Aalsterse oppositiepartijen Vooruit en Groen: “Aalst bungelt onderaan in nieuw fietsrapport, met een score van 5/10*
Aalsterse oppositiepartijen Vooruit en Groen: “Aalst bungelt onderaan in nieuw fietsrapport, met een score van 5/10*
(* Aalst 90.208 INWONERS*/189 INGEVULDE ENQUETES categorie: centrumstad)

Groen fractieleider Lander Wantens benadrukt dat het stadsbestuur van Aalst zich meer moet inzetten voor leefbaarheid en verkeersveiligheid om de fietsveiligheid te verbeteren. Ondanks eerdere maatregelen, zoals de zone 30, tonnagebeperking en fietsstraten, blijft Aalst achter in de fietsvriendelijkheid.

Vooruit fractievoorzitter Sam Van De Putte: “Onze stad bengelt helemaal onderaan de lijst van de centrumsteden. Het fietsbeleid krijgt een score van slechts 51,4%.(*). Het fietsrapport toont ons hoe fietsers het fietscomfort en de fietsveiligheid in de onze stad beleven. “

Archieffoto ©Swirko

Bron Gazet Ajoin