Terug
Regionieuws

Op de gemeenteraad van 20 september deed Theo Nsengimana (CD&V) een oproep voor verbindend bestuur.

23 september 2023 11:56
Op de gemeenteraad van 20 september deed Theo Nsengimana (CD&V) een oproep voor verbindend bestuur.
Op de gemeenteraad van 20 september deed Theo Nsengimana (CD&V) een oproep voor verbindend bestuur.

“Het stadsbestuur moet initiatieven nemen en ondersteunen die de diverse samenleving bij elkaar houden, die ervoor zorgen dat we in Aalst samen leven en niet naast elkaar.”

Schepen Van Overmeire (N-VA) wees er op dat het de eerste keer was dat een gemeenteraadslid het onderwerp op de gemeenteraad agendeerde en neemt de handschoen op. Hij prees overigens Theo Nsengimana voor zijn inzet voor alle Aalstenaars. De boeiende gedachtewisseling wordt verdergezet op een volgende gemeenteraadscommissie.

Theo Nsengimana (CD&V): “Samen leven in Aalst is ook samen converseren en elkaar ontmoeten in verenigingen en op activiteiten. Dat vereist dat iedereen een taal kent die we allemaal spreken, het Nederlands. Taalkennis verbindt niet alleen mensen, het is ook een sleutel tot de arbeidsmarkt en een succesfactor in onderwijs. CD&V doet een oproep voor een toegankelijk en kwalitatief aanbod aan taallessen Nederlands, voor al wie in Aalst woont en onze taal niet spreekt. We vragen ook om verbindende initiatieven op buurtniveau te versterken.”

Foto ©Swirko

Bron Gazet Ajoin