Terug
Regionieuws

Gisteren stelde Dominique Willaert in CC De Werf zijn boek ‘Niet alles maar veel begint bij luisteren’ voor.

23 september 2023 11:04
Gisteren stelde Dominique Willaert in CC De Werf zijn boek ‘Niet alles maar veel begint bij luisteren’ voor.
Gisteren stelde Dominique Willaert in CC De Werf zijn boek ‘Niet alles maar veel begint bij luisteren’ voor.

Schepen Karim Van Overmeire (N-VA): “Als linkse militant trok Willaert door de Denderstreek om in babbels met gewone mensen te ontdekken waarom zoveel mensen voor het Vlaams Belang gestemd hadden. Ik vond het idee interessant genoeg om zelf ook eens te gaan luisteren. Ik vrees dat ik op mijn honger ben blijven zitten. Er passeerden een dozijn mensen op het podium, maar dat waren allemaal ofwel perfect geïntegreerde nieuwkomers ofwel (extreem-)linkse militanten die stuk voor stuk gedreven waren door hun viscerale aversie tegen het Vlaams Belang. De rode draad was duidelijk: immigratie is geen probleem, het is het kapitalistisch systeem dat faalt. Het geheel werd geserveerd met een sausje van links superioriteitsgevoel: een Vlaams Belanger die een dt-fout schrijft… hahaha … ‘oei, ik ben hier in Aalst. Ik mag geen Frans spreken’ … hahaha … ‘En we sluiten af met het zingen van de Vlaamse Leeuw’… hahaha…

“Ik ben naar huis vertrokken met het besef dat het vermeend ‘luisteren naar de mensen’ enkel diende om de gekende linkse prakjes opnieuw te serveren. Jammer voor de samenleving, denk ik dan. Het Vlaams Belang moet zich in elk geval geen zorgen maken: van deze club zal het niet komen.” besluit Karim Van Overmeire

Interview met Dominique Willaert in HLN https://shorturl.at/cdOZ4

Foto ©Swirko

Bron Gazet Ajoin