Terug
Regionieuws

Vanaf vandaag weer 125 studieplekken met studieblokje in Utopia.

01 december 2023 09:37
Vanaf vandaag weer 125 studieplekken met studieblokje in Utopia.
Vanaf vandaag weer 125 studieplekken met studieblokje in Utopia.

De stedelijke hoofdbibliotheek Utopia is een populaire studieplek voor secundaire en hoger onderwijsstudenten. Vanaf vandaag worden 125 plekken exclusief gereserveerd voor studenten die een 'blokblokje' moeten aanvragen.

Schepen Karim Van Overmeire (N-VA) benadrukt het belang van het beheersen van de toestroom en het toegankelijk houden van de bibliotheek voor iedereen. Studenten kunnen een studieplek voor één dag krijgen door een 'blokblokje' aan te vragen bij de onthaalbalie. Reserveren is niet mogelijk vanwege no-shows in het verleden. Zwarte stoelen zijn gereserveerd voor studenten, terwijl witte stoelen beschikbaar blijven voor reguliere bibliotheekbezoekers. Er zijn ook studieplekken in stille ruimtes, ongebruikte lokalen van de Academie voor Podiumkunsten.

Extra controle en bewaking zijn ingesteld om overlast te voorkomen.
Omdat Utopia in het verleden wel eens geconfronteerd werd met overlast, zal er extra controle zijn. “Het is een probleem waarmee alle openbare bibliotheken wel eens geconfronteerd worden,” zegt de schepen. “Bij ons zijn dat soort groepjes in elk geval niet welkom. De regels zijn helder. Het personeel heeft duidelijke instructies en we zetten een extra bewakingsagent in. Zo blijft Utopia een fijne plek voor iedereen.”

Foto's Utopia

Bron Gazet Ajoin

Foto's

Vanaf vandaag weer 125 studieplekken met studieblokje in Utopia.
Vanaf vandaag weer 125 studieplekken met studieblokje in Utopia.
Vanaf vandaag weer 125 studieplekken met studieblokje in Utopia.
Vanaf vandaag weer 125 studieplekken met studieblokje in Utopia.