Terug
Regionieuws

Groen stelt eigen ‘Kaaienplan’ voor. Wat vinden jullie ervan?

01 december 2023 15:55
Groen stelt eigen ‘Kaaienplan’ voor. Wat vinden jullie ervan?
Groen stelt eigen ‘Kaaienplan’ voor. Wat vinden jullie ervan?

Groen Aalst, heeft een eigen plan voorgesteld voor de heraanleg van de kaaien in Aalst. De partij heeft drie toekomstbeelden laten ontwerpen om te laten zien hoe de kaaien kunnen worden omgevormd tot een kaaienpark met voetgangers- en fietsersbruggen. Groen benadrukt de urgentie van deze herinrichting en wijst op het budget dat de stad al heeft dankzij de nieuwe kaaienverordening.

Het voorgestelde kaaienpark tussen de Sint Annabrug en het viaduct zou bestaan uit groene zones, bankjes en mogelijk enkele terrassen. Groen pleit voor een versmalling van de rijbaan en een ruim fietspad om de verkeersveiligheid te verbeteren. Daarnaast stelt de partij voor om een voetgangersbrug met liften te bouwen om problemen met de bestaande brug op te lossen en een extra fietsersbrug aan het Werfplein te realiseren.

Deze herinrichting zou niet alleen de toegankelijkheid van handelaars verbeteren, maar ook bijdragen aan een veiligere omgeving door meer sociale controle. Groen benadrukt dat deze plannen moeten worden gerealiseerd als een prioriteit in de komende beleidsperiode.

Foto’s Groen Aalst.

Bron Gazet Ajoin

Foto's

Groen stelt eigen ‘Kaaienplan’ voor. Wat vinden jullie ervan?
Groen stelt eigen ‘Kaaienplan’ voor. Wat vinden jullie ervan?