Terug
Regionieuws

Op 1 dag tijd al meer dan 200 overtredingen, veel bestuurders negeren verplicht afslaan in Albert Liénartstraat!

30 november 2023 16:20
Op 1 dag tijd al meer dan 200 overtredingen, veel bestuurders negeren verplicht afslaan in Albert Liénartstraat!
Op 1 dag tijd al meer dan 200 overtredingen, veel bestuurders negeren verplicht afslaan in Albert Liénartstraat!

Heel wat chauffeurs blijken niet op de hoogte van de betekenis van het verkeersbord D1 in de Albert Liénartstraat. In dit geval moeten alle bestuurders uit de Albert Liénartstraat verplicht rechts afslaan naar de Esplanadestraat. Na cameratoezicht is gebleken dat heel wat bestuurders dit toch niet doen en de Vaarstraat inslaan. Na signalen van zowel de Verkeersdienst als dienst Mobiliteit van Stad Aalst en het kabinet van schepen De Gucht (Open VLD) werd er een camera geplaatst om het verkeersbord te handhaven in de Albert Liénartstraat. Uit die resultaten blijkt dat heel wat bestuurders de verplichte rijrichting niet volgen.

"Vanuit de Albert Liénartstraat is het niet toegestaan om links af te slaan naar de Graanmarkt/Vaarstraat. Iedere bestuurder die uit de Albert Liénartstraat komt, moet verplicht rechts afdraaien naar de Esplanadestraat. Het is enkel vanuit de Esplanadestraat en Graanmarkt toegelaten om de Vaartstraat in te rijden" aldus Politie Aalst.

Op 1 dag tijd registreerde de camera al meer dan 200 overtredingen. Elke bestuurder die het bord negeerde en toch links indraaide, zal een boete van 58 euro ontvangen. De camera zal de komende tijd blijven hangen zodat de Politie kan blijven toezien of het verkeersbord gerespecteerd wordt.

Foto ©Swirko

Bron Gazet Ajoin