Terug
Regionieuws

Grote Markt krijgt nieuwe kerststal

30 november 2023 16:44
Grote Markt krijgt nieuwe kerststal
Grote Markt krijgt nieuwe kerststal

Gedurende de hele kerstperiode zal er op de Grote Markt een nieuwe kerststal staan. In opdracht van de dienst Economie werd er één ontworpen in 3D. De vorige houten constructie was moeilijk te plaatsen en versleten, waardoor er nu gekozen wordt voor een stalen variant. Met Aalst Twinkelt wordt het winterseizoen in de binnenstad afgetrapt en zal de kerststal waar te nemen zijn.

"We zijn enorm tevreden met het eindresultaat. De nieuwe kerststal is mooi, duurzaam en weerbestendig, waardoor het alleen maar voordelen met zich meebrengt", vertelt schepen van Economie & Klimaat Katrien Beulens (N-VA).

De kerststal werd ontworpen door Inge Swolfs. De contouren werden door het bedrijf Dimatec uit Affligem uitgelaserd uit grote platen cortenstaal. Een werk dat schepen van Facility Maarten Blommaert (N-VA) kan beamen. "In de smidse op de werkhuizen hebben onze medewerkers alle onderdelen aan elkaar gelast tot een volledige stal. Er werden nog wat verfijningen aan het ontwerp aangebracht samen met het bedrijf. Een bodemplaat en extra verankeringen moeten de stabiliteit garanderen. Er werd nog roestversneller aangebracht zodat de eerste aanblik dit jaar al roestkleurig is."

De afwerking werd uitgevoerd door de medewerkers Peter Wellemans, Bart Jansegers, Bart Schockaert(niet op de foto) en Toon Stockman onder leiding van diensthoofd Maarten Van Vaerenbergh.

Foto (*)

Bron Gazet Ajoin

Foto's

Grote Markt krijgt nieuwe kerststal
Grote Markt krijgt nieuwe kerststal