Terug
Regionieuws

Uitpas hervormd om clubs te helpen

28 november 2023 22:12
Uitpas hervormd om clubs te helpen
Uitpas hervormd om clubs te helpen

Bij de uitrol van het vernieuwde reglement voor werkingssubsidies hebben verschillende sportclubs de alarmbel geluid. Om vanaf dit jaar meer dan €350 basissubsidie te krijgen, hadden clubs verplicht met UiTPAS moeten werken. Hierdoor zouden verschillende clubs het risico op aanzienlijk financieel verlies lopen. In sommige gevallen zou de subsidie zelfs terugvallen van 10 000 EUR naar 350 EUR. De verplichting om de UiTPAS te gebruiken kan clubs onbedoeld in financiële moeilijkheden brengen. Dit risico ontstaat doordat de eigen bijdrage van de vereniging (bij UiTPAS betaalt de
gebruiker 25%, de club 25% en de stad 50%) een gat in de clubkas kan slaan. Vooral enkele voetbalploegen die veel 'uitpas' spelers hebben kunnen dat niet overleven.
De indieningstermijn wordt verlengd tot 15 december, waardoor al ingediende dossiers nog aangepast kunnen worden.

Foto MDR

Bron Gazet Ajoin