Terug
Regionieuws

Odisee-hogeschool Aalst opent de deuren voor Dag van de Wetenschap op zondag 26 november

20 november 2023 10:59
Odisee-hogeschool Aalst opent de deuren voor Dag van de Wetenschap op zondag 26 november
Odisee-hogeschool Aalst opent de deuren voor Dag van de Wetenschap op zondag 26 november

Op zondag 26 november organiseert Odisee hogeschool campus Aalst een gratis en boeiend evenement voor jong en oud tijdens de Dag van de Wetenschap. Tussen 9u30 en 13u bieden studenten en docenten diverse activiteiten aan, waaronder het testen van een cargo bike, waterraketten afschieten, waterstof produceren en het uitproberen van een VR-bril.

Speciale activiteiten voor kinderen omvatten schattige robotjes, een interactieve zandbak en educatieve codeerblokken. Volwassenen kunnen deelnemen aan activiteiten zoals ademhalingsoefeningen, 3D-printers in actie zien en oude videospelletjes herbeleven.

De Dag van de Wetenschap streeft ernaar wetenschap toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht de leeftijd, en wil een brug slaan tussen academische kennis en het dagelijkse leven. Geert Callebaut, de organisator, benadrukt dat wetenschap ook leuk en boeiend kan zijn. Mis deze kans niet om de nieuwsgierigheid in jezelf en je gezin te prikkelen door langs te komen op Odisee Aalst en wetenschap en techniek op een verrassende manier tot leven te laten komen.

Praktische informatie
Datum: Zondag 26 november van 9u30 tot 13u00
Locatie: Odisee hogeschool campus Aalst, Kwalestraat 154, Aalst. Toegang: Gratis, geen inschrijving vereist

Bron Gazet Ajoin