Terug
Sport
Regionieuws

“We zijn niet te spreken over schrapping UiTPAS in subsidiereglement voor sport”

17 november 2023 13:52
“We zijn niet te spreken over schrapping UiTPAS in subsidiereglement voor sport”
“We zijn niet te spreken over schrapping UiTPAS in subsidiereglement voor sport”

Lander Wantensn (Groen), Theo Nsengimana (CD&V) en Deniz Özkan (Vooriut) : “Het stadsbestuur wil het subsidiereglement voor cultuur, jeugd en sportverenigingen aanpassen, zodat een UiTPAS niet langer verplicht is voor sportclubs. Dit stuit op weerstand van oppositiepartijen Groen, CD&V en Vooruit. De beslissing zou kwetsbare mensen uitsluiten van sportactiviteiten en kansen voor persoonlijke ontwikkeling en inclusie in de samenleving beperken. Alle geraadpleegde stadsdiensten en adviesraden hebben negatief geadviseerd, met als conclusie dat het plan van het stadsbestuur tot meer kansarmoede en uitsluiting zal leiden. Onder andere de sportraad, jeugdraad, Chiro Gewest Aalst en KSA Gewest Land van Aalst zijn tegen de voorgestelde aanpassingen. De oppositiepartijen vinden het onbegrijpelijk dat het stadsbestuur niet kiest voor extra ondersteuning van clubs en verenigingen, zodat mensen met een kansenpas toegang krijgen tot sportactiviteiten. Ze stellen voor om clubs met meer dan 25% leden met een kansenpas extra financieel te ondersteunen, waardoor het stadsbestuur actief bijdraagt aan het helpen van deze mensen zonder de clubs financieel te belasten. De oppositie benadrukt dat sport een belangrijk middel is voor integratie, taalkennisoefening en als structurele aanpak tegen armoede.”

Bron Gazet Ajoin