Terug
Regionieuws

Goed nieuws voor lokale jeugdbewegingen, carnavalsverenigingen of theatergroepen.

17 november 2023 11:30
Goed nieuws voor lokale jeugdbewegingen, carnavalsverenigingen of theatergroepen.
Goed nieuws voor lokale jeugdbewegingen, carnavalsverenigingen of theatergroepen.

Het Vlaams Parlement heeft het decreet Open Scholen goedgekeurd, waarmee scholen verplicht worden hun infrastructuur na schooluren open te stellen voor derden. De infrastructuur, grotendeels gefinancierd met overheidsmiddelen, moet toegankelijk zijn voor lokale jeugdbewegingen, carnavalsverenigingen en theatergroepen.

Het decreet bevordert ook de toekenning van investeringsmiddelen voor nieuwe schoolinfrastructuur of renovatie, op voorwaarde dat de school haar faciliteiten opent.

Volgens Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) is dit een uitstekende zaak: “Het is onbegrijpelijk dat schoolgebouwen die, alleen al in de schoolvakanties vier maanden gesloten zijn, niet gebruikt worden. Hiermee zorgen wij ervoor dat onze scholen meer dan ooit de spilfiguur worden in het sociaal weefsel van Aalst”.

Archieffoto ©Swirko

Bron Gazet Ajoin